?️?️تهدید حقوق بشر از سوی تکنولوژی?️?️ (بخش دوم)
?هوش مصنوعی و حقوق بشر
▫ یک ترس واقعی وجود دارد که بر اساس آن افزایش استقلال ماشینها میتواند حاکمیت بشربر روی زمین را تضعیف و تهدید کند. این ترس همچنین با عدم شفافیت این مساله که در زمان آسیبرسانی ماشینها و کامپیوترها چه کسی مسوول خواهد بود، آمیخته شده است.در واقع در حالحاضر ما نبایدنگران رباتهای سرکش باشیم،چراکه مساله اصلی ونگرانی فعلی،استفاده انسان از رباتها و هوش مصنوعی است که از آنها برای مقاصد نظامی، سیاسی، اجتماعی اقتصادی به شکل نابرابرونادرست استفاده میکند.
-این نگرانی بهویژه به سیستم های اسلحه خودکار نابودگر هم مرتبط میشود که عموما آنها را رباتهای نابودگر هم مینامند. همینطور که بشریت بیشتر با دنیای هوش مصنوعی آمیخته میشود،بسیاری ازفعالان حقوق بشرازاین میترسند که این اسلحههای خودکار نابودگر مرگ و زندگی انسانها را در دستانشان بگیرند و هیچ انسانی هم نتواند روی آنها کنترل داشته باشد.
?هوش مصنوعی همچنین باعث ایجاد انقلاب درروابط بین فعالیتهای نظارتی وجنگی میشود. فعالانی همچون کمیته بینالمللی نظارت بررباتهای نظامی اخیرا مخالفت خود را با شرکتکردن گوگل در پروژه «Maven» اعلام کرد. این پروژه یک برنامه نظامی است که از یادگیری ماشین برای آنالیز تصاویر ثبتشده توسط پهپادهای نظارتی استفاده میکند که در ادامه از آن میتوان برای کشتارهای غیرقانونی افراد توسط سازمانهای امنیتی استفاده کرد. این کمیته از گوگل خواسته تحت هیچ عنوانی دیتاهای کاربران را برای مقاصد نظامی استفاده نکند و در اختیار هیچ سازمانی هم قرار ندهد. این درخواست کمیته همچنین با تظاهرات کارکنان گوگل همراه شد که از گوگل خواستند در این پروژه شرکت نکند.
▫گوگل بهتازگی اعلام کرد که قرارداد همکاری در این پروژه را دیگر تمدید نخواهد کرد.
–در سال ۲۰۱۳، وسعت فعالیتهای نظارتی و جاسوسی توسط ادوارد اسنودن به دنیا نشان داده شد. این اطلاعات مطالب زیادی را به ما در زمینه تهدید حریم خصوصی با سرویسهای اطلاعاتی و جاسوسی، سرویسهای دولتی و سازمانهای خصوصی یاد داد. رسواییهای اخیر موسسه «کمبریج آنالیتیکا»که اطلاعات میلیونها نفر را از طریق شبکه اجتماعی فیسبوک بهدست آورده بود هم امروزه باعث ایجاد ترس و دلهره بیشتری در بین مردم سراسر دنیا شده است.
▫▫تهدید حقوق بشر و احتمال اعمال صدمات فیزیکی،سیاسی وامنیتی باتکنولوژی های کامپیوتری در مقالهای که اخیرا در زمینه استفاده نادرست از هوش مصنوعی منتشر شد، بیش از پیش آشکار شد. نگرانیهایی که در اینجا به آنها اشاره شده باید کاملا جدی گرفته شوند.
⚡اما چگونه باید با این تهدیدها مقابله کنیم؟ آیا حقوق بشر آمادگی مقابله با عصر روباتیک وهوش مصنوعی را دارد؟
?تلاشهای متعددی برای بهروزرسانی حقوق بشر در رابطه با این عصر جدید در حال انجام است. برای مثال سازمان ملل در حال تنظیم و شکلدهی قوانین مرتبط با حقوقبشر و کسب و کار در عصر تکنولوژی است و همچنین تلاشهای زیادی برای ثبت قوانینی در زمینه عصر دیجیتال و هوشمصنوعی انجام شده است. این قوانین قرار است چهارچوب و محدودیتهایی برای تحقیق، آزمایش و بهکارگیری هوش مصنوعی توسط دانشمندان ایجاد کنند.
ادامه دارد…..